Administratorul proprietăţii lui Donald Trump în Florida, Carlos de Oliveira, în vârstă de 56 de ani, a pledat marţi nevinovat la un tribunal din acest stat, în dosarul gestionării neglijente a unor documente clasificate, în care fostul locatar al Casei Albe a fost, la rândul său, inculpat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Carlos de Oliveira, administratorul reşedinţei de lux a miliardarului de la Palm Beach, a compărut marţi la tribunalul federal Fort Pierce, la nord de Miami, potrivit presei americane.

El a fost inculpat la 27 iulie în acest dosar şi s-a prezentat pentru prima oară la sfârşitul lui iulie în faţa unui judecător federal al Miami.

Fostul preşedinte Donald Trump este acuzat în acest dosar de către justiţia federală de faptul că a pus în pericol securitatea naţională a Americii prin faptul că a luat documente clasificate - inclusiv documente militare clasificate ”secret” şi nucleare - în luxoasa sa reşedinţă Mar-a-Lago, când a plecat de la Casa Albă, în ianuarie 2021, în loc să le predea Arhivelor Naţionale.

Magnatul în domeniul imobiliar, un candidat în alegerile prezidenţiale din 2024, este acuzat de tentative de obstrucţionare a justiţiei şi de ascunderea unor probe, împreună cu alţi doi angajaţi ai săi, asistentul său Walt Nauta şi De Oliveira.

Administratorul Mar-a-Lago este acuzat de faptul că a ”insistat” pe lângă un tehnician de la reşedinţă, căruia i-a spus că ”şeful vrea ca acest server să fie şters”, la puţin timp după ce anchetatori federali au cerut un acces la înregistrări ale camerelor de supraveghere a unei săli în care erau depozitate cutii cu documente.

Nauta şi De Oliveira sunt acuzaţi şi de faptul că au dat declaraţii false poliţiei federale (FBI).

Interogat de anchetatori dacă a ajutat la transportul sau golirea cutiilor cu documengte la Mar-A-Lago, De Oliveira a răspuns că ”nu”.

”N-am văzut niciodată nimic”, a dat el asigurări.

Donald Trump, inculpat la începutul lui iunie în acest dosar, a pledat nevinovat, la jumătatea lui iunie, al Miami, de primele acuzaţii formulate împotriva sa.

Un proces în acest dosar urmează să aibă loc în mai 2024, în toiul alegerilor primare ale Partidului Republican în vederea învestirii candidatului republican în alegerile prezidenţiale, prevăzute în noiembrie 20224.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.