Agenţia federală pentru protecţia mediului EPA şi agenţia securităţii rutiere NHTSA au anunţat joi că suspendă norme de mediu constrângătoare impuse industriei automobilului în timpul administraţiei lui Barack Obama, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două agenţii de reglementare propun în locul lor noi reguli, mai puţin exigente, care ar putea să intensifice un conflict între administraţia lui Donald Trump şi statul California, care militează pentru maşini ”curate”.

Fostele norme prevedeau creşteri treptate ale autonomiei vehiculelor, în vederea atingerii unui obiectiv de 54,5 mile pe galonul de benzină (4,32 de litri la suta de kilometri) în 2025.

”Noi onorăm promisiunea pe care preşedintele Trump le-a făcut-o americanilor de a aduce o soluţie la problema economiei de carburant şi a normelor emisiilor de dioxid de carbon (CO2)”, a anunţat Andrew Wheeler, directorul EPA.

”Propunerea noastră este să se ajungă la un echilibru de reglementare fondat pe informaţiile cele mai recente şi să se pună în aplicare o soluţie pentru cele 50 de state care să permită mai multor americani să poată să cumpere un vehicul mai puţin poluant, sigur, nou şi mai puţin scump”, a adăugat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.