Administraţia Biden se gândeşte la ”noi tipuri de oferte” pe care le va propune ruşilor, în cadrul eforturilor făcute pentru a asigura eliberarea americanului Paul Whelan, a declarat un oficial înalt din administraţie, citat de CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oficialul a afirmat că este recunoscut faptul că SUA trebuie să arate ca disponibil ”ceva în plus, ceva diferit” de ceea ce a oferit până acum.

Reacţia vine după ce Whelan a declarat pentru CNN că administraţia ar trebui să vadă ”ce îşi doresc oamenii ăştia şi să sperăm că le va da asta, altfel voi rămâne aici pentru mult timp”.

Rusia îl consideră pe Whelan un spion, a explicat oficialul, ceea ce înseamnă că este aşezat într-o altă categorie. Oficialul nu a exclus ca SUA să ofere un spion rus aflat în custodia sa.

”Există o disponibilitate de a plăti chiar şi un preţ foarte mare din partea acestui preşedinte”, a spus oficialul. ”Noi le-am arătat clar ruşilor că suntem cel puţin deschişi la a discuta despre ceea ce avem la dispoziţie, ceea ce am putea într-adevăr oferi. Ar fi vorba de cineva din custodia noastră”, a adăugat acesta.

Rusia a eliberat-o pe baschetbalista americană Brittney Griner într-un schimb de deţinuţi cu traficantul de armament Viktor Bout, încarcerat în America de 12 ani.

Paul Whelan, un fost puşcaş marin american, ispăşeşte o pedeapsă de 16 ani de închisoare în regiunea rusă Mordovia sub acuzaţia de spionaj, pe care o neagă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.