Noua administraţie americană a lui Joe Biden a mulţumit joi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru rolul de frunte pe care l-a jucat în lupta împotriva pandemiei covid-19 şi a asigurat-o de susţinerea sa financiară - o răsturnare a politicii lui Donald Trump.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statele Unite, care şi-au anunţat miercuri revenirea în cadrul OMS, ”intenţionează să-şi îndeplinească obligaţiile financiare faţă de Organizaţie”, a anunţat imunologul Anthony Fauci, consilierul în lupta împotriva covid-19 al Casei Albe, în cadrul unei reuniuni a Consiliului Executiv al OMS.

Donald Trump anunţa la mijlocul lui aprilie suspendarea contribuţiei americane la această agenţie ONU, care s-ar face vinovată, în opinia sa, de numeroase ”greşeli” în lupta împotriva noului coronavirus şi de faptul că este prea apropiată Chinei.

Statele Unite sunt primul contributor al acestei agenţii sanitare cu sediul la Geneva.

În mandatul său, Donald Trump a retras America din mai multe organizaţii şi acorduri internaţionale - între altele UNESCO, Acordul de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian, Acordul de la Paris de luptă împotriva modificărilor climatice sau Consiliului Drepturilor Omului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.