Noua administraţie americană a lui Joe Biden a mulţumit joi Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru rolul de frunte pe care l-a jucat în lupta împotriva pandemiei covid-19 şi a asigurat-o de susţinerea sa financiară - o răsturnare a politicii lui Donald Trump.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statele Unite, care şi-au anunţat miercuri revenirea în cadrul OMS, ”intenţionează să-şi îndeplinească obligaţiile financiare faţă de Organizaţie”, a anunţat imunologul Anthony Fauci, consilierul în lupta împotriva covid-19 al Casei Albe, în cadrul unei reuniuni a Consiliului Executiv al OMS.

Donald Trump anunţa la mijlocul lui aprilie suspendarea contribuţiei americane la această agenţie ONU, care s-ar face vinovată, în opinia sa, de numeroase ”greşeli” în lupta împotriva noului coronavirus şi de faptul că este prea apropiată Chinei.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Statele Unite sunt primul contributor al acestei agenţii sanitare cu sediul la Geneva.

În mandatul său, Donald Trump a retras America din mai multe organizaţii şi acorduri internaţionale - între altele UNESCO, Acordul de la Viena din 2015 în dosarul nuclear iranian, Acordul de la Paris de luptă împotriva modificărilor climatice sau Consiliului Drepturilor Omului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.