Adjunctul directorului Agenţiei Spaţiale ruse Roscosmos Iuri Borisov, Oleg Frolov, a fost plasat în arest preventiv într-un dosar cu privire la o deturnare în valoare de peste 4,3 milioane de euro, într-un domeniu afectat de numeroase crize, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oleg Frolov şi alte două persoane sunt acuzate de ”fraudă la scară mare”, estimată la 435 de milioane de ruble, a anunţat vineri într-un comunicat Comitetul rus de anchetă, însărcinat cu principalele investigaţii penale.

”Forlov s-a folosit de poziţia sa oficială şi a participat la o conspiraţie criminală împreună cu alţi doi co-onspiratori. În timpul execuţiei contractului, ei au furat fonduri bugetare la cumpărarea de echipamente”, potrivit Comisiei.

Adjunctul directorului Roscosmos a fost plasat în detenţie provizorie până la proces, precizează aceeaşi sursă.

Sectorul spaţial rus, în mod istoric o mândrie a Rusiei, este afectat de ani de zile de probleme de finanţare, scandaluri de corupţie şi eşecuri jenante.

În august, Rusia pierdut sonda lunară Luna-25. 

Aceste dificultăţi nu au afectat însă ambiţia Moscovei, care vrea să-şi construiască propria staţie spaţială, pentru a înlocui segementul depăşit al Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) şi a relua misiuni lunare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.