Fiul liderului autoritarist al Ceceniei, Ramzan Kadîrov, un aliat al preşedintelui rus Vladimir Putin, Adam Kadîrov, a fost promovat în weekend şeful preşedintelui cecen, în pofida faptului că are vârsta de 15 ani, relatează The Huffington Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul a fost făcut pe Telegram de către ministrul cecen al Sănătăţii Adam Alkanov.

”Îl felicit sincer (...) pe Adam Kadîrov pentru numirea sa în postul de şef al departamentului securităţii şefului Republicii cecene”, a scris el în această postare, citată de agenţia rusă de presă RIA Novosti.

”Adam Kadîrov, în pofida vârstei sale fragede, are deja o experienţă practică bogată, dar mai ales are un spirit curajos şi de luptător adevărat. Sunt absolut sigur că nimeni şi nimic nu-l va opri să-şi apere tatăl”, adaugă ministrul, care-l ridică-n slăvi.

UN ”EROU AL CECENIEI” CU ACELAŞI TRASEU CA ATATĂL SĂU

Această nouă promovare are loc după alte trei recompense în doar o lună.

La 6 octombrie, Adam Kadîrov a fost numit ”Erou al Ceceniei”.

Câteva zile mai târziu, el a primit a doua cea mai înaltă distrincţie a Tatarstanului, altă republică rusă cu populaţie majoritar musulmană, potrivit unor oficiali ceceni citaţi de presa rusă.

La 25 octombrie, el a fost distins cu cea mai înaltă distincţie a regiunii musulmane ruse Karaciai-Cerkezia pentru ”contribuţia sa personală la dezvoltarea unităţii interetnice şi interregionale şi la consolidarea valorilor islamice tradiţionale”.

Toate aceste onoruri au loc după publicarea, la sfârşitul lui septembrie, a unei înregistrări video în care Adam Kadîrov este suprins bătând un deţinut acuzat de faptul că a ars un exemplar al Coranului în public.

Nikita Zhuravel, în vârstă de 19 ani, a fost arestat la Volvograd, în vestul Rusiei, în mai, iar apoi a fost transferat în Cecenia, potrivit Courrier International.

După difuzarea imaginilor, Ramzan Kadîrov s-a declarat ”mândru” de bătaia administrată de fiul său.

Adam Kadîrov pare să urmeze astfel calea tatălui său, potrivit Courrier International.

Ramzan Kadîrov a condus serviciul de securitate al tatălui său, în perioada în care acesta a condus Cecenia, în 2003 şi 2004, după care a devenit şeful statului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.