Parlamentul britanic trebuie să aprobe fără echivoc acordul privind Brexitul la care guvernul va ajunge cu Uniunea Europeană sau va risca să creeze incertitudine pentru mediul de afaceri şi cetăţeni, a anunţat ministrul pentru Brexit, Dominic Raab, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„După ce acordul este prezentat parlamentului, procedura prin care este votat trebuie să permită o decizie fără echivoc şi una care să fie clară pentru publicul britanic”, a afirmat Raab într-o scrisoare trimisă Comitetului pentru Procedură Parlamentară.

„Orice altceva în afară de o aprobare clară a acordului va aduce incertitudine pentru mediul de afaceri, consumatori şi cetăţeni”, a adăugat Raab.

Comentariile sale fac referire la votul privind potenţialul acord la care ar putea ajunge prim-ministrul britanic, Theresa May, cu UE în următoarele săptămâni. Votul ar putea crea diviziuni în Partidul Conservator condus de May şi nu este clar dacă ea are destulă susţinere pentru a trece acordul.

Guvernul trebuie să câştige votul pentru a putea ratifica acordul dar opozanţii ar putea încerca să modifice formulările din acord pentru a crea condiţii în plus pentru aprobarea parlamentului, cum ar fi un al doilea referendum.

Într-un memoriu ataşat scrisorii, guvernul s-a arătat îngrijorat că dacă astfel de amendamente vor fi aprobate, ar bloca procesul de ratificare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.