Israelul, Egiptul şi Statele Unite s-au pus de acord asupra unui armistiţiu în sudul Fâşia Gaza, începând de la ora locală 6.00 (şi ora României), anunţă surse egiptene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest armistiţiu coincide cu redeschiderea punctul de trecere a frontierei de la Rafah, în Fâşia Gaza, către Egipt, potrivit acestor surse.

Serviciul de presă al mişcării slamiste plaestiniene Hamas, care controlează Fâşia Gaza, a anunţat că nu deţine nicio informaţie despre vreun armistiţiu.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene, Avichay Adraee, a anunţat pe X că Tsahalul ”se va abţine să bombardeze axa” dintre nordul şi sudul Fâşiei Gaza luni, între ora  locală 8.00 (şi ora României) şi ora locală 12.00 (şi ora României).

Această tură este folosită în evacuarea nordului Fâşiei Gaza.

”Pentru securitatea voastră, profitaţi de scurtul răgaz pentru a vă deplasa către sud din nordul Fâşiei Gaza şi din (capitala) Gaza către sud, până la Khan Yunis”, îndeamnă el în acest mesaj.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.