Libia şi Qatarul, care şi-au consolidat relaţiile în ultima perioadă, au semnat un acord de cooperare în domeniul securităţii, la Doha, al cărui conţinut nu a fost dezvăluit, potrivit agenţiei oficiale de presă QNA, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Qatarul şi Turcia, aliata sa, susţin Guvernul libian de uniune nţaională (GNA), recunoscut de ONU, cu sediul la Tripoli, împotriva forţelor mareşalului Khalifa Haftar, cel mai puternic om din estul Libiei, o ţară aflat în haos.

Haftar a condamnat imediat acordul semnat luni la Doha în prezenţa miniştrilor de Interne din cadrul GNA Fathi Bashagha şi din Qatar, şeicul Khaled ben Khalifa ben Abdelaziz Al-Thani.

”Premierul, ministrul de Interne şi excelenţele lor miniştrii libieni de Externe şi de Interne au asistat la semnarea unui protocol în sectorul cooperării în domeniul securităţii între cele două ţări”, potrivit QNA.

Acest acord vizează o ”îmbunătăţire a cooperării în sectorul securităţii”, subliniază agenţia.

Semnarea acorduluiare loc la trei zile după ce ONU a anunţat, la Geneva, un armistiţiu ”permanent” între cele două tabere rivale din Libia.

Armistiţiul vizează să pună această ţară - aflată în haos după căderea regimului lui Muammar Gaddafi, ucis în 2011 într-o revotă populară - pe calea unei soluţii politice.

Însă implementarea armistiţiului este complexă, din cauza implicării în conflict a numeroase grupări armate şi susţinerii străine a părţilor rivale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.