Washingtonul nu este cu nimic implicat în incidentul care a avut loc la Caracas, denunţat de preşedintele venezuelean Nicolas Maduro drept o tentativă de ”asasinat”, a declarat duminică secretarul pe probleme de securitate naţională al lui Donald Trump John Bolton, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pot să spun categoric că nu a existat absolut nicio participare a Guvernului american la asta”, a declarat Bolton la Fox News.

Nicolas Maduro l-a acuzat pe omologul său columbian Juan Manuel Santos şi faptul că ”finanţatori” din Statele Unite despre care nu a oferit detalii se află la originea atacului.

La Bogota, Guvernul columbian a respins categoric această acuzaţie, pe care a catalogat-o drept ”absurdă”.

Guvernul venezuelean a acuzat opoziţia.

Un misterios grup rebel, care ar fi alcătuit din civili şi militari, ”Mişcarea naţională a soldaţilor în cămaşă”, necunoscut până acum, a revendicat acţiunea, într-un comunicat difuzat pe reţele de socializare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.