Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in afirmă că ”abia a dormit”, în aşteptarea summitului între Statele Unite şi Coreea de Nord în Singapore, relatează The Asscoiated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Moon a privit marţi, în biroul său, transmisia în direct a summitului înaintea unei şedinţe a Cabinetului sud-coreean.

El a zâmbit şi a clătinat din cap privind întâlnirea preşedintelui american Donald trump şi liderului nord-coreean Kim Jong Un.

Şeful statului sud-coreean s-a întâlnit cu Kim în două rânduri în ultimele luni şi a ajutat în organizarea summitului amricano-nord-coreean istoric.

El a spus că-şi doreşte cu ardoare ca reuniunea să aibă succes şi şi-a exprimat speranţa ca aceasta să aducă ”denuclearizarea” completă şi pacea în Peninsula Coreea.

Războiul Coreei (1950-1953) s-a încheiat cu un armistiţiu, în iulie 1953. Acest armistiţiu nu a fost încă înlocuit cu un tratat de pace, ceea ce înseamnă că cele două Corei se află teoretic în stare de război.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.