Tunisienii au început să îşi aleagă duminică deputaţii în cadrul unui scrutin care ar putea semnifica, în prelungirea primului tur al prezidenţialelor, o respingere profundă a partidelor tradiţionale, conducând la un Parlament format dintr-o multitudine de formaţiuni noi, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este al doilea scrutin legislativ în Tunisia de la adoptarea Constituţiei în 2014. Alegătorii au de ales dintre 15.000 de candidaţi pentru 217 locuri şi, mai ales, dintr-o multitudine de partide fără un program clar. 

Şapte milioane de alegători din Tunisia au fost chemaţi la urne şi vor putea vota până la ora 18.00, iar rezultatele preliminare sunt aşteptate miercuri. 

Tunisienii din străinătate au început să voteze de vineri, iar sâmbătă, la ora 14.00, rata de participare era de 4,6%, a informat Instanţa independentă însărcinată cu alegerile, ISIE. Tunisienii din străinătate vor putea vota până duminică seara.

La trei săptămâni de la primul scrutin pentru prezidenţiale, sondajele oficiale evocă un val de independenţi, care reprezintă o treime din cei aflaţi în cursă, şi noi partide. 

               
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.