Eforturi continuau joi în Spania, în vederea găsirii lui Julen, un băiat în vârstă de doi ani blocat de duminică într-un puţ foarte strâmt şi adânc, cu speranţe tot mai mici de a fi găsit în viaţp, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile, care nu vreo probă că băiatul ar fi în viaţă, au început să foreze un tunel vertical, paralel cu puţul, cu un diametru de 25 de centimetri şi adânc de aproximartiv 100 de metri în care a căzut băiatul.

Un strat de pietre şi pământ, antrenat de copil în cădere, la aproximativ 70 de metri adâncime, împiedică salvatorii să ajungă la Julen, care ar fi blocat dedesubt.

Un al doilea tunel urmează să fie săpat, oblic, în încercarea de a ajunge la copil, însă natura terenului, în comuna Totalan, lângă Malaga, complică sarcina.

În privinţa tinelului ”vertical avansă, fără probleme majore”, a declarat pentru presă inginerul Juan Lopez, care paticipă la lucrări, însă celălat ridică ”probleme”, a adăugat el.

O reuşită ”în mai puţin de două zile este complicată”, a adăugat el în faţa presei.

Potrivit familiei, julen se juca duminică pe un teren, în timp ce părinţii săi luau masa în apropiere, atunci când băiatul a căzut în acest puţ nesemnalat, săpat cu scopul de găsi apă şi apoi abandonat.

Între întreprinderile care participă la căutări se află Stockholm Precision Tools AB, o companie suedeză care a contribuit în 2010 la salvarea celor 33 de mineri chilieni, blocaţi timp de 69 de zile sub pământ.

Această cursă contracronometru aminteşte alte cazuri - al lui Alfredo Rampi, un copil italian găsit mort într-un puţ, în apropiere de Roma, în 1981, sau al lui Jessica McClure, o fată în vârstă de 18 luni găsită în viaţă, în octombrie 1987, după 57 de ore pe fundul unui puţ de nouă metri adâncime.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.