Opt sute de sirieni, membri ai Căştilor Albe, au fost evacuaţi de Israel spre Iordania de unde vor fi transferaţi în Germania, Canada şi Marea Britanie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ei erau ameninţaţi de avansul trupelor regimului lui Bashar al Assad în sudul Siriei, a anunţat armata israeliană, care a precizat că operaţiunea s-a desfăşurat la cererea SUA şi a ţărilor europene.

Membrii Căştilor Albe, organizaţie specializată în evacuarea persoanelor din clădirile distruse de armata siriană sau aviaţia rusă, sunt ameninţaţi cu execuţia sau închisoarea de către regimul lui al-Assad.

"Este vorba de un gest umanitar excepţional. Israelul menţine politica sa de a nu interveni în conflictul din Siria şi continuă să considere regimul sirian drept responsabil de toate activităţile care au loc pe teritoriul sirian", se arată în comunicatul armatei israeliene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.