Cel puţin 39 oameni au murit şi alţi 50 au fost răniţi într-un atentat cu maşină-capcană la Mogadishu, în capitala Somaliei, la câteva zile după alegerea unui nou preşedinte în ţară, a anunţat primarul districtului Wadajir, unde a avut loc atacul, Ahmed Abdulle Afrax, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 18:20

UPDATE 18: 20 Bilanţul atacului din capitala Somaliei a crescut la 39 de morţi

Bilanţul atacului din capitala Somaliei a crescut la 39 de morţi şi peste 50 de răniţi, dintre care mulţi sunt în stare critică, au anunţat autorităţile locale citate de Reutes.

UPDATE 17:42 Bilanţul atacului din capitala Somaliei a crescut la 30 de morţi şi peste 50 de răniţi

Bilanţul atacului din capitala Somaliei a crescut la 30 de morţi şi peste 50 de răniţi, dintre care mulţi sunt în stare critică, a declarat căpitanul Abdirisak Mohamed, din Poliţia din Mogadishu, citat de CNN.

Bilanţul de anterior era de cel puţin 18 morţi şi 25 de răniţi.

Potrivit lui Abdirisak Mohamed, numărul victimelor ar putea creşte în continuare, pentru că mulţi dintre răniţi sunt în stare gravă.

Printre victime se numără civili şi militari.
 

”Mă aflam în magazinul meu, când o maşină a intrat în piaţă şi a explodat. Am văzut peste 20 de oameni zăcând pe jos. Majoritatea erau morţi, iar piaţa era complet distrusă”, a povestit un martor, Abdulle Omar.

Atacul nu a fost revendicat deocamdată, dar în zonă este foarte activă gruparea Al Shabaab, islamişti care luptă împotriva Guvernului.

Luna aceasta, Somalia şi-a ales un nou preşedinte, pe Abdullahi Mohamed. El are dublă cetăţenie, americană şi somaleză, a servit anterior ca premier şi este cunoscut mai degrabă după porecla sa, “Farmajo”.

Somalia este măcinată de un război civil din 1991, iar agenţiile de asistenţă umanitară au avertizat că o secetă severă au făcut ca părţi mari din ţară să se confrunte cu risc de foamete.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.