Un total de 33 de palestinieni au fost eliberaţi luni din mai multe închisori israeliene, a anunţat serviciul penitenciar israelian, anunţă CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceştia au fost eliberaţi din închisorile din Damon, Megiddo, Ofer, Ktzi'ot, Ramon şi Nafha, potrivit serviciului.

Aceasta a urmat eliberării altor 11 ostatici de către Hamas. Cu eliberările de luni, Hamas a eliberat până în prezent 69 de ostatici, în principal femei şi copii.

Israelul a eliberat 150 de palestinieni din închisoare, în principal femei şi minori, mulţi dintre ei fiind reţinuţi, dar niciodată inculpaţi.

Armistiţiul dintre Israel şi Hamas, care era pe punctul de a expira, a fost prelungit cu două zile, a anunţat luni Qatarul, mediator între cele două părţi, ceea ce sporeşte perspectiva ca gruparea palestiniană să elibereze şi alţi ostatici în afară de cei 69 eliberaţi deja începând de vineri, relatează Reuters.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.