O navă miliară a marinei regale thailandeze, cu 106 marinari la bord, s-a scufundat luni dimineaţă în Golful Thailandei, în sudul ţării, în condiţii de vreme severă, iar 33 de persoane sunt date dispărute, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trei marinari salvaţi erau în stare critică, iar o operaţiune de căutare a fost demarată pentru echipajul dispărut, au declarat autorităţile.

Un amiral al marinei thailandeze a explicat că din cauza valurilor puternice, sistemul electric al corvetei de patrulare a fost avariat, ceea ce a dus la oprirea maşinilor care o făceau să funcţioneze.. Echipajul "a pierdut controlul" navei, care s-a scufundat la scurt timp după miezul nopţii, la aproximativ 20 de mile marine (37 km) de coasta localităţii Bang Saphan, în provincia sudică Prachuap Khiri Khan.

Imaginile difuzate de marina regală arată nava înclinată într-o parte, pe jumătate scufundată în apă.

În jur de 75 de membri ai echipajului au fost salvaţi de două elicoptere militare, două fregate şi o navă amfibie trimise la faţa locului. Misiunea de salvare a început la ora locală 7:00 (00:00 GMT).

Nava HTMS Sukhothai, fabricată în SUA, era dată în exploatare în 1987, avea o lungime de 77 de metri şi o greutate de 960 de tone.

Mai multe zone din sudul Thailandei au fost afectate de furtuni şi ploi puternice în ultimele zile, care au întrerupt traficului cu feribotul între continent şi insula turistică Koh Samui, duminică şi luni.

Într-unul dintre cele mai grave naufragii din istoria ţării, peste 40 de turişti au murit în iulie 2018 în apropiere de Phuket.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.