Optsprezece persoane au fost ucise vineri de poliţie într-un schimb de focuri în provincia Limpopo din nord-estul Africii de Sud, după ce suspecţii au încercat să fure un vehicul pentru transport de valori, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"De îndată ce poliţia s-a apropiat, grupul de suspecţi a început să tragă, iar poliţia a ripostat. Şaisprezece bărbaţi şi două femei au murit pe loc", a precizat poliţia sud-africană într-un comunicat.

De asemenea, un poliţist a fost "foarte grav rănit", a declarat presei Fannie Masemola, comisarul de poliţie din Makhado, localitate din provincia Limpopo, la aproximativ 430 km nord-est de Johannesburg.

Schimburile de focuri au durat o oră şi jumătate, a adăugat ea.

Potrivit poliţiei, care urmărea de mai multe zile mişcările suspecţilor, o anchetă a fost deschisă în ianuarie cu ajutorul serviciilor de informaţii. "Intenţia noastră a fost de a-i aresta înainte ca ei să comită infracţiunea", a declarat Masemola.

Anul trecut, zece suspecţi care încercau să deturneze un transport de valori au fost ucişi după ce au tras asupra unui elicopter al poliţiei şi l-au rănit pe pilot, declanşând un răspuns al forţelor de ordine.

În luna mai, ministrul poliţiei, Bheki Cele, a raportat o creştere cu 20% a atacurilor asupra vehiculelor care transportă valori, 64 de cazuri fiind înregistrate numai în primele trei luni ale anului. Statisticile privind criminalitatea, prezentate de ministru în direct la televiziune în fiecare trimestru, au crescut vertiginos în ultimele luni într-o ţară care are una dintre cele mai ridicate rate ale criminalităţii din lume.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.