Douăsprezece persoane, printre care şi elevi, se aflau vineri în stare de urgenţă absolută, în urma unei probabile intoxicaţii cu monoxid de carbon într-o şcoală din regiunea Côtes-d'Armor din Bretania, în vestul Franţei, relatează BFMTV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şcoala, situată în Saint-Alban, în apropiere de Lamballe, în regiunea Côtes-d'Armor, a fost evacuată în cursul dimineţii.

Patru elicoptere au fost trimise la faţa locului. Serviciul medical de urgenţă din Rennes a fost, de asemenea, trimis la faţa locului, împreună cu 40 de pompieri.

Sistemul Novi, planul care se ocupă în Franţa de cazurile cu un număr mare de victime, a fost activat.

Potrivit unei surse apropiate anchetei, un cazan al centralei din şcoală a luat foc, provocând un incendiu. Monoxidul de carbon s-a răspândit apoi în clădire, iar copiii care se aflau în şcoală au început să se plângă de dureri de cap.

În total, 76 de copii şi 5 adulţi au fost evacuaţi. Dintre aceştia, 24 de copii şi 2 adulţi au fost examinaţi.

Douăsprezece persoane se află în prezent în stare de urgenţă absolută, potrivit prefecturii. Trei persoane au fost transportate la spital.

Toţi copiii sunt conştienţi, precizează autorităţile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.