Poliţiştii fac, miercuri, treizeci de percheziţii în zece judeţe şi în Capitală, într-un dosar în care administratorii unor firme sunt suspectaţi de contrafacerea unor produse aduse atât din spaţiul comunitar, cât şi extracomunitar. Prejudiciul estimat depăşeşte un milion de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii din Buzău şi din alte zece judeţe, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice - Inspectoratul General al Poliţiei Române, efectuează 30 de percheziţii şi pun în aplicare trei mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea de infracţiuni la regimul proprietăţii intelectuale.

Percheziţiile au loc în judeţele Galaţi, Brăila, Ilfov, Constanţa, Tulcea, Dolj, Braşov, Iaşi, Cluj, Timiş şi în Bucureşti. 

Din cercetări a rezultat că, în cursul anului 2017, trei administratori la două firme, ar fi creat şi implementat un mecanism infracţional prin care ar fi importat produse contrafăcute, atât din spaţiul comunitar, cât şi extracomunitar, pe care le-ar fi comercializat ulterior sub denumiri similare cu mărci protejate.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 1.000.000 de lei.

Poliţiştii vor pune în aplicare trei mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi duse pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.