Aproximativ 40 de locatari dintr-un bloc din municipiul Bârlad, printre care şi 12 copii, au fost evacuaţi în cursul nopţii de miercuri spre joi, din cauza pericolului de explozie a unei butelii de aragaz în urma unui incendiu izbucnit într-o locuinţă. O persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a suferit un atac de panică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un incendiu puternic într-o locuinţă din municipiul Bârlad, care ar fi putut genera o explozie, a impus evacuarea de urgenţă a tuturor celor 40 de locatari, printre care şi 12 copii. Scoaterea persoanelor din apartamente s-a făcut cu ajutorul pompierilor, alertaţi la numărul de urgenţă 112 de către locatari, după ce locuinţa unui vecin a luat foc.

”Pompierii au ajuns în foarte scurt timp la locul incendiului, reuşind să scoată butelia înainte ca aceasta să explodeze. Odată cu lichidarea incendiului, locatarii au putut reveni în locuinţe, evident cu excepţia celui căruia i-a fost afectat apartamentul. Din fericire, nu au existat victime, fiind salvate, totodată, bunuri în valoare de 1,6 milioane de lei”, a declarat, joi, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, Georgică Onofreiasa.

Proprietarul apartamentului aflat deasupra celui afectat de incendiu a suferit un atac de panică, având nevoie de îngrijiri medicale de la echipajul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui prezent la faţa locului.

În urma cercetărilor, pompierii au stabilit că incendiul a izbucnit de la o lumânare lăsată aprinsă de proprietarul locuinţei, care a plecat de acasă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.