Treizeci de gospodării din staţiunea Slănic Moldova au fost inundate din cauza ploii torenţiale de miercuri după-amiază, printre imobilele afectate fiind şi o grădiniţă. De asemenea, rafalele de vânt au doborât mai mulţi copaci şi stâlpi din Bacău şi Oneşti, unul dintre arbori căzând peste un service auto.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, 30 de curţi şi beciuri din oraşul Slănic Moldova au fost inundate în cartierul Cerdac, la intrarea în staţiune. În aceeaşi localitate, două străzi sunt colmatate şi un drum local a fost rupt, astfel încât accesul spre zece gospodări este blocat pentru maşini. Totodată, a fost inundată şi curtea unei grădiniţe, fără însă ca apa să intre în clădirea unităţii de învăţământ.  

”În Slănic Moldova, localitatea cea mai afectată de ploile torenţiale, intervenim cu 21 de pompieri, care acţionează cu două autospeciale şi trei motopompe pentru decolmatarea pârâului Rece şi a drumului judeţean DJ 116 din staţiune. În sprijinul echipajelor noastre intervine cu zece persoane Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din oraş, cu trei buldoexcavatoare, o autobasculantă, o autospecială de intervenţie şi una de teren”, a declarat, miercuri, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Rafalele de vânt care au însoţit ploile torenţiale au doborât mai mulţi copaci şi un stâlp din Bacău. În zona gării, unul dintre arbori a căzut peste un service auto, însă fără a exista victime. De asemenea, în Oneşti un copac a căzut peste o maşină, fără ca aceasta să fie afectată.  

În total, în judeţul Bacău intervin, miercuri seara, peste 60 de pompieri, cu autospeciale şi motopompe. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.