Peste 50 gospodării din comuna arădeană Păuliş au fost inundate, miercuri, de torenţi formaţi în urma ploilor abundente, care au adus de pe dealuri şi cantităţi mari de mâl, fiind afectate inclusiv locuinţe sau anexe. Ploile au inundat şi străzi din municipiul Arad, iar vijeliile au rupt copaci în tot judeţul, unii provocând pagube sau întreruperi în reţeaua de furnizare a energiei electrice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ploile abundete au afectat mai multe localităţi din judeţul Arad, însă în comuna Păuliş au fost inundate peste 50 de gospodării, aici formându-se torenţi care au adus de pe dealuri cantităţi mari de mâl.

Curţi, grădini, dar şi locuinţe şi anexe gospodăreşti au fost acoperite cu apă şi noroi de până la jumătate de metru.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Primarul comunei, Ioan Turcin, a declarat pentru News.ro că localnicii şi-au făcut baraje din saci cu nisip, în urma avertizărilor meteorologilor, însă acestea au fost distruse de viituri, care au rupt şi câteva podeţe.

”Noi am avut trei viituri în ultimele zile şi ne-am pregătit cu diguri din saci cu nisip, dar nu au ajutat prea mult din cauza forţei apei. Pe drum era apa de jumătate de metru, iar după retragere a rămas un strat de mâl de cel puţin 15 centimetri. Intervenim cu utilaje pentru a decolamata văile de vegetaţia şi nămolul adus de pe delaurile din zonă şi pentru a curăţa străzile”, a declarat edilul-şef.

Printre gospodăriile afectate se află şi ”Grădina cu Mirodenii”, cunoscută pentru plantele aromatice existente aici şi vizitată de numeroşi turişti. De asemenea, a fost inundat stadionul, gazonul fiind distrus de noroiul depus.

Ploile au afectat, miercuri, şi municipiul Arad, unde au fost inundate numeroae străzi. A fost necesară intervenţia echipelor Companiei de Apă şi ale Primăriei, dar şi ale Inspectorarului pentru Situaţii de Urgenţă, care au folosit motopompe pentru a ajuta la evacuarea apelor pluviale.

În tot judeţul, vijeliile au rupt zeci de copaci, care au căzut pe maşini, acoperişuri şi pe liniile reţelei de alimentare cu electricitate, astfel că mai multe localităţi au rămas fără curent câteva ore, în special pe Valea Mureşului.

Treizeci de judeţe din întreaga ţară se află, de la ora 14.00, sub cod galben de furtuni, cu descărcari electrice, vânt, ploi abundente şi grindină. Îndeosebi în sud-vest şi în zona montană, cantităţile de precipitaţii vor ajunge şi la 80 de litri pe metru pătrat.

Avertizarea cod galben va fi în vigoare până vineri la ora 8.00, iar potrivit meteorologilor, Banat, Crişana, Oltenia, Maramureş, Transilvania, jumătatea de vest a Munteniei şi în zonele de munte, instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.