Peste 80 de apeluri la 112 prin care se anunţă situaţii de urgenţă cauzate de furtuna abătută asupra oraşului Craiova şi a altor localităţi ale judeţului Dolj au fost primite sâmbătă seară. ISU Dolj intervine cu toate forţele în cazurile semnalate. Zona s-a aflat sub Cod roşu de vijelii şi ploi torenţiale. Muzeul de Artă din Craiova, un cămin al unui liceu din oraş, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, dar şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova se numără printre obiectivele afectate de furtuna de sâmbătă după amiază.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - Ca urmare a furtunii puternice care s-a abătut asupra municipiului Craiova ISU Dolj a solicitat sprijin pentru intervenţiile cu motopompe din partea ISU Olt şi ISU Mehedinţi.
 
Printre obiectivele afectate de inundaţii se numără căminul unui liceu, Muzeul de Artă din Craiova, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, arhiva Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova şi cinci locuinţe, dar şi un agent economic. De asemenea, pompierii au intervenit pentru deblocarea a patru autoturisme care nu au mai putut înainta pe străzile inundate şi a două persoane blocate într-o farmacie. 
 
Acoperişurile a cinci imobile au fost afectate de vijelie, şase copaci şi trei stâlpi de iluminat au fost puşi la pământ, iar în una dintre situaţii un copac a căzut pe o conductă de gaze naturale.
 
Acoperişurile luate de vânt şi copacii căzuţi au avariat în total 14 autoturisme.
 
La ora transmiteri acestei ştiri pompierii intervin pentru degajarea a două acoperişuri căzute, precum şi pentru evacuarea apei din locuinţe.
 
Nu au fost înregistrate victime.
 
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
ŞTIREA INIŢIALĂ - La nivelul municipiului Craiova au fost primite, sâmbătă, peste 80 de apeluri pe 112, loclalnicii cerând sprijin în situaţii de inundaţii, copaci căzuţi pe carosabil sau pe autoturisme ori acoperişuri smulse de vânt. 
 
Pentru gestionarea acestora se intervine cu toate forţele si mijlocele din dotare, au declarat reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj. Potrivit acestora, nu au fost anunţate victime.
 
La ora transmiterii acestei ştiri, apele nu s-au retras din zonele inundate. 
 
Pentru şapte localităţi din judeţul Dolj a fost emis, sâmbătă, Cod roşu de averse torenţiale, până la ora 18:00, potrivit unor avertizări nowcasting emise de Administraţia Naţională de Meteorologie. Astfel, vizate de averse torenţiale, grindină, vijelie, frecvente descărcări electrice au fost localităţile Craiova, Podari, Şimnicu de Sus, Bucovăţ, Breasta, Malu Mare, Cârcea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.