Zece persoane care intenţionau să se sinucidă pe calea ferată au fost salvate, în ultima lună, de poliţiştii de la transporturi, în cadrul unor acţiuni pentru siguranţa transporturilor şi prevenirea ilegalităţilor. Totodată, oamenii legii au întocmit 384 de dosare penale şi au prins în flagrant 134 de persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii de la transporturi din toată ţara au acţionat, în perioada 14 iunie - 15 iulie, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi din Poliţia Română, în 195 de gări, aerogări, obiective economice, pe rute feroviare şi navale, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi siguranţa transporturilor aeriene, navale şi feroviare.

Astfel, au fost făcute aproape 2.000 de controale în staţii de cale ferată, poliţiştii patrulând în 3.957 de trenuri de călători. Activităţile au avut ca rezultat prinderea a 63 de persoane date în urmărire naţională sau internaţională, a 35 de minori lipsiţi de supraveghere, care au fost predaţi familiilor sau internaţi în centre de plasament şi a 14 persoane cu afecţiuni psihice, care au fost internate în unităţi spitaliceşti.

De asemenea, poliţiştii au intervenit şi pentru a salva 10 persoane care intenţionau să se sinucidă pe calea ferată.

Alte 106 acţiuni au fost desfăşurate pentru siguranţa transporturilor şi prevenirea comerţului ilegal, a contrabandei şi a infracţiunilor de furt şi cele în regim de taxi. Pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 1.449 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 750.000 de lei, şi au confiscat bunuri de peste 440.000 de lei.

În perioada menţionată, au fost prinse în flagrant delict 134 de persoane bănuite de comiterea de infracţiuni. De asemenea, 311 persoane sunt cercetate în 384 de dosare penale întocmite, iar 14 persoane sunt cercetate după ce au fost prins cu substanţe halucinogene.

"În dosarele penale instrumentate, s-a reuşit, până în prezent, recuperarea unui prejudiciu de peste 150.000 de lei. De asemenea, faţă de 8 persoane s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, ulterior una fiind arestată preventiv, iar faţă de alte 5 dispunându-se măsura controlului judiciar pentru 60 de zile", arată Poliţia Română.

Totodată, poliţiştii au făcut 26 de percheziţii în dosare de contrabandă, furt din vagoanele de marfă şi furt de relee din sistemu lferoviar, fiind indisponibilizate sau confiscate bunuri în valoare de aproape 300.000 de lei (printre care 73.900 de ţigări, 29 de grame de bijuterii din aur, aproximativ 230 de grame de substanţe halucinogene).

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.