Poliţiştii şi procurorii din Suceava au făcut, miercuri, zece percheziţii în judeţele Bihor şi Suceava, într-un dosar de evaziune fiscală în care reprezentanţii unei firme sunt suspectaţi că au înregistrat în contabilitate achiziţii fictive, prejudiciind bugetul statului cu peste 470.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - I.P.J. Suceava au pus în executare, miercuri, 10 mandate de percheziţie domiciliară (7 în judeţul Suceava şi 3 în judeţul Bihor) într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală, în formă continuată, aflat sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.
 
”În cauză, s-a reţinut că, în perioada martie-octombrie 2021, reprezentanţii unei societăţi comerciale din judeţul Suceava, ar fi evidenţiat, în repetate rânduri, în actele contabile, cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, înregistrând achiziţii fictive, de la 3 societăţi comerciale (2 din judeţul Suceava şi una din judeţul Bihor), sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale şi prejudiciind astfel bugetul consolidat al statului cu suma de 471.029 de lei, reprezentând TVA”, arată sursa citată.
 
Percheziţiile domiciliare au urmărit identificarea şi ridicarea de bunuri, înscrisuri, valori şi sisteme informatice sau de stocare a datelor, utilizate sau rezultate în urma săvârşirii infracţiunilor, în vederea coroborării probelor şi mijloacelor de probă şi întăririi probatoriului în cauză.
 
Percheziţiile au fost făcute cu sprijinul poliţiştilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bihor şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava. 
 
Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul I.P.J Suceava - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea procurorului de caz, în vederea identificării tuturor făptuitorilor şi a stabilirii întregii stări de fapt din jurul activităţii infracţionale, precum şi în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.