Zece cetăţeni din Algeria şi Palestina, între care cinci copii, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră de la Turnu, judeţul Arad. Migranţii încercau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei de Frontieră, duminică, în jurul orei 20.30, acţionând în baza unei informaţii, poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Turnu - I.T.P.F. Oradea, împreună cu un echipaj de jandarmi din cadrul I.J.J. Arad - Grupa de Jandarmi Pecica, au desfăşurat o acţiune pentru combaterea migraţiei ilegale.

Astfel, la aproximativ 500 de metri faţă de linia de frontieră, au fost observate zece persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria.

Întrucât persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost duse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu pentru continuarea cercetărilor.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că este vorba despre zece cetăţeni din Algeria şi Palestina, dintre care trei bărbaţi, două femei şi cinci minori. Adulţii au vârste cuprinse între 25 şi 45 de ani, iar minorii între 9 şi 17 ani, fiind solicitanţi de azil în ţara noastră. De asemenea, adulţii au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria pentru a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În acest caz, poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de aceste persoane, la finalizare urmând a se dispune măsurile legale care se impun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.