Zece persoane au fost reţinute în urma percheziţiilor derulate în judeţul Vrancea, într-un dosar de camătă, şantaj şi proxenetism. Marţi, doi cămătari au fost prinşi chiar în momentul în care primeau noi tranşe de bani de la persoanele pe care le împrumutaseră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marţi, poliţiştii au descins la mai multe adrese din Focşani. Una dintre percheziţii a vizat casa lui Florin Cristofan, zis Paris, un cunoscut lider al romilor din Focşani, care a murit anul trecut.

Potrivit anchetatorilor, descinderile au făcut parte din acţiunile de instrumentare a unui dosar aflat în lucru pe masa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. Cercetările au scos la iveală că doi bărbaţi au început să dea bani cu camătă în cursul anului trecut, iar cei care picau în plasă şi, împinşi de nevoie, împrumutau bani de la ei, erau apoi nevoiţi să plătească sume uriaşe. Nu de puţine ori, s-a ajuns la şantaj şi ameninţări.

Potrivit unor surse din anchetă, cămătarii erau, în acelaşi timp, şi proxeneţi. Ei exploatau mai multe tinere, care practicau prostituţia în mai multe apartamente închiriate în Focşani. Clienţii erau racolaţi, de regulă, de pe site-uri de profil.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.