Poliţiştii din Vrancea au făcut, joi, 11 percheziţii la sediile unor societăţi şi la locuinţele unor persoane bănuite că timp de mai multe luni au înşelat diverşi patroni din judeţele Vrancea şi Galaţi de la care cumpărau diverse mărfuri fără a le achita ulterior. Patru persoane au fost duse la audieri, iar în final două au fost reţinute, în urma percheziţiilor poliţiştii găsind la suspecţi importante sume de bani, dar şi 15 monede din aur.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Vrancea, Bogdan Toader, joi, poliţiştii Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice, împreună cu lucrători din cadrul SPR Vidra, poliţişti de investigaţii criminale, ordine publică acţiuni speciale şi IJJ Vrancea au făcut 11 percheziţii la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane fizice în cadrul unui dosar penal pentru identificarea bunurilor obţinute din săvârşirea infracţiunilor, a documentelor de evidenţă contabilă a celor două societăţi, precum şi unor sume de bani obţinute din comercializare mărfurilor achiziţionate de la persoanele vătămate.

În urma percheziţiilor, au fost identificate, ridicate şi indisponibilizate sumele de 4.990 lei, 1.500 euro, 15 monede de aur, precum şi mai multe bunuri achiziţionate de la persoanele vătămate, fiind puse în executare patru mandate de aducere.

Anchetatorii au stabilit că în perioada aprilie - iunie 2017, doi bărbaţi de 25, respectiv 36 de ani, din comuna Vidra, în calitate de reprezentanţi legali ai unor societăţi comerciale, au achiziţionat diferite cantităţi de materiale de construcţii, în valoare totală de 133.700 lei, de la şase societăţi comerciale cu sediile în judeţele Vrancea şi Galaţi, emiţând ordine de plată pentru achitarea mărfii. După obţinerea vizelor din partea unităţilor bancare, care atestă existenţa disponibilului în cont, au retras de la ATM-uri diferite sume făcând imposibilă decontarea instrumentelor de plată.

Faţă de cei doi a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, pentru înşelăciune, urmând să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi recuperarea întregului prejudiciu cauzat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.