Echipe de căutare formate din jandarmi, salvamontişti, pompieri şi poliţişti au participat, duminică, la căutarea a patru turişti, între care un minor, care au fost surprinşi de o ploaie torenţială în timp ce se aflau pe un traseu montan din Vrancea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În această dimineaţă am fost solicitaţi să intervenim pentru căutarea unor persoane rătăcite pe un traseu montan din apropierea localitaţii Lepşa”, a anunţat, duminică, Jandarmeria Română.

Sursa citată a precizat că echipa formată din jandarmi montani, salvatori montani din cadrul Salvamont Vrancea, poliţişti şi pompieri a găsit la aproximativ patru kilometri de la intrarea în traseu, în zona refugiului ”La Pândar" trei bărbaţi şi un minor.

”Aflându-se în staţiunea Lepşa, s-au hotărât să  urmeze un traseu turistic montan, dar au fost surprinşi de o ploaie torenţială. Echipa de salvare i-a condus în siguranţă pe cei patru turişti la autoturismele personale”, a mai transmis sursa citată.

Autorităţile fac apel la toţi iubitorii muntelui să respecte indicaţiile jandarmilor montani şi a echipelor de salvatori montani şi să nu se abată de la traseele turistice marcate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.