Patru persoane suspectate că au constituit o grupare pentru a exploata sexual o altă persoană, obligând-o prin violenţă fizică şi manipulare sentimentală să practice prostituţia, au fost reţinute de procurorii DIICOT Vrancea. Totodată, suspecţii i-ar fi oferit victimei droguri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit IPJ Vrancea, din cercetări a reieşit că, în cursul lunii august a acestui an, trei dintre persoanele bănuite ar fi constituit un grup infracţional organizat, la care, în luna septembrie, ar fi aderat şi cea de-a patra persoană, scopul fiind exploatarea unei persoane majore. Asupra persoanei vătămate, aceştia ar fi exercitat acte de constrângere fizică şi psihică (violenţă fizică, manipulare sentimentală şi diverse modalităţi de control), determinând-o să presteze servicii sexuale contra cost, în diverse oraşe din România, respectiv Focşani, Bacău, Piatra Neamţ, Suceava, Ploieşti, Târgovişte şi Constanţa. Totodată, liderul grupului ar fi pus la dispoziţia persoanei droguri de risc (canabis), atât pentru consum propriu, cât şi pentru clienţi.
 
Oamenii legii au mai descoperit că doi dintre suspecţi ar fi înlesnit practicarea prostituţiei şi pentru alte două persoane (una dintre ele bănuită, membră a grupului infracţional organizat), asigurând, astfel, supravegherea victimei pentru menţinerea de către lider a controlului asupra ei, inclusiv zădărnicirea încercărilor de a se întoarce la domiciliu.
 
Luni, persoanele bănuite au fost prinse în trafic, în timp ce s-ar fi deplasat către municipiul Iaşi, în vederea plasării persoanei vătămate pentru practicarea prostituţiei.
 
Poliţiştii au pus în executare 3 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţele Vrancea şi Iaşi, fiind descoperiţi şi ridicaţi 2.500 de lei, o cantitate de substanţă vegetală (canabis), 5 telefoane mobile şi mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.
 
Cele patru persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de marţi urmează a fi prezentate în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Vrancea cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.