Patru persoane au fost reţinute de poliţiştii şi procurorii DIICOT Vrancea, fiind suspectate că au constituit o grupare care recruta tinere, unele minore, şi le transporta în Italia şi Germania, unde erau obligate să se prostitueze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Vrancea au dispus, joi, reţinerea pentru 24 de ore a patru persoane, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori.

Astfel, începând din 2008, în municipiul Focşani s-a constituit o grupare formată din 6 membri ai unei familii, care avea drept scop racolarea de tinere, cazarea, transportarea şi supravegherea acestora în scopul exploatării sexuale.

"Victimele traficului de persoane erau recrutate din medii sociale precare, cu o instruire şi stare materială modestă, pentru ca profitând de starea lor de vulnerabilitate prin inducere în eroare, prin imposibilitatea de a se apăra şi uneori chiar prin constrângere să le poată determina să întreţină relaţii sexuale contra cost pe teritoriul României, iar după împlinirea vârstei de 18 ani şi pe teritoriul Italiei şi Germaniei", arată DIICOT.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că membrii grupării infracţionale recrutau victimele din România şi, după ce le adăposteau, acestea erau transportate în Italia şi ulterior în Germania sub pretextul găsirii unui loc de muncă, dar când ajungeau pe teritoriul statelor străine victimele aflau că urmează să practice prostituţia, inculpaţii reţinându-le actele de identitate.

Sumele de bani obţinute din activitatea infracţională erau transferate în România fie direct, la purtător, fie prin intermediul serviciilor bancare de transfer financiar, care ulterior erau folosite pentru achiziţionarea de imobile şi autoturisme de lux.

Până în prezent, au fost identificate 12 victime, dintre care patru minore.

Joi, procurorii DIICOT Vrancea, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, au făcut cinci percheziţii domiciliare în judeţul Vrancea, cu ocazia cărora a fost identificată şi ridicată suma de 210.000 lei.

De asemenea, în cauză s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra a trei apartamente, două case şi două autoturisme de lux.

La sediul DIICOT Vrancea au fost duse, în vederea audierii, 20 de persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Vineri, cele patru persoane reţinute urmează să fie prezentate Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.