O femeie şi fiica ei de 13 ani, din localitatea vrânceană Vizantea Livezi, au fost atacate de un urs, vineri dimineaţă, în apropierea unui drum judeţean, cele două fiind transportate la spital. Femeia are răni mai grave, la picioare, după ce a încercat să îşi salveze fiica.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit primarului comunei Vizantea Livezi, Dragoş Ciubotaru, o femeie de 40 de ani şi fiica ei de 13 ani au fost atacate de un urs, vineri dimineaţă, atacul având loc în apropierea unui drum judeţean.

În urma atacului, femeia de 40 de ani, care a încercat să-şi salveze fiica, a suferit rănit grave la picioare, în timp ce fata are leziuni mai uşoare.

"Fetiţa e bine, dar mama e rău, a fost ruptă pe picioare, muşchii, pulpele... sunt la spital acum. Urşii s-au înmulţit foarte tare şi pur şi simplu ne e teamă. E o teroare, pur şi simplu, fără să exagerez cu ceva. Acum patru luni un om a fost ucis de urs, iar acum un urs a atacat o femeie de 40 de ani si pe fiica ei de 13 ani, şi nu într-o zonă forestieră departe de sat, ci aproape de drumul judeţean", a declarat primarul comunei Vizantea Livezi, Dragoş Ciobotaru. 

Primarul cere autorităţilor să ia măsuri pentru relocarea sau împuşcarea urşilor, pentru că oamenilor le este frică să mai iasă din case.

"Oamenii au ajuns să iasă cu tractoarele din case, să plece la treabă, pentru că aşa se face gălăgie şi pot scăpa dacă dau nas în nas cu ursul. E pur şi simplu o teroare în comună. Zilele trecute chiar viceprimarul care era cu un tractor a dat nas în nas cu o ursoaică cu doi pui, de nu ştia pe unde să plece mai repede din zonă”, a mai declarat el.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.