Poliţiştii din Vrancea au demarat o anchetă şi au deschis dosar penal pentru lovire sau alte violenţe după apariţia în spaţiul public a unui filmuleţ în care un adolescent loveşte în mod repetat un tânăr, în timp ce colegi de-ai celor doi asistă de pe margine şi-l încurajează pe agresor să lovească “până la sânge”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit agentului principal Paula Enache de la Biroul de Relaţii cu Presa al IPJ Vrancea, poliţiştii de la Poliţia Municipiului Focşani s-au autosesizat în acest caz şi au întocmit dosar penal, fără a exista o plângere depusă până în acest moment.

Protagoniştii filmuleţului sunt doi elevi: unul în clasa a zecea de la Liceul de Arte din Focşani, iar cel de-al doilea de la Colegiul Valeriu D Cotea.

Cei doi încep să se bată în apropierea unui magazin de la lângă Liceul de Arte, în timp ce se aflau în afara orelor de curs. Conflictul ar fi izbucnit după ce agresorul a scuipat pe jos, iar celălalt elev i-a atras atenţia şi i-a spus ca nu este frumos ce face.

Din imagini se poate observa cum unul dintre tineri, cel de la Liceul de Arte, îl loveşte puternic şi în mod repetat pe celălalt. Îl impinge într-un gard şi îl loveşte cu pumnii şi cu genunchii, în faţă şi în burtă.

Secunde întregi, tânărul continuă să-şi lovească violent rivalul în timp ce un grup de adolescenţi asistă de pe margine şi, în loc să intervină pentru a aplana conflictul, îl încurajează pe bătăuş să continue să lovească. Tinerii se aud spunându-I agresorului să-l lovească pe cel mai slab până “îi dă sângele”. “Dă-i Vasi” sau „Uite mă, ce-l umflă“,„Aşa, dă-i mai tare. Când îi dă sângele, îi dai mai tare“, sunt replici ale adolescenţilor care asistă la bătaie de pe margine.

Bătaia ia sfîrşit după minute bune când un adolescent intervine şi-I spune agresorului “Gata.”

După apariţia acestor imagini în spaţiul public, o anchetă a fost demarată şi de conducerea Liceului de Arte, de unde provine elevul bătăuş.

“Pentru că imaginea Liceului de Arte din Focşani a fost afectată în urma scandalului în care a fost implicat elevul nostru, Consiliul de Administraţie al şcolii va analiza cazul şi va dispune măsuri”, a declarat directorul Liceului Diana Tăicuţu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.