Verificări la Ocolul Silvic Focşani, după ce un ONG a semnalat că mai multe animale - vulpi şi şacali - au fost împuşcate şi apoi abandonate în Rezervaţia Naturală Pădurea Merişor de la Bilieşti. Vânarea acestor animale nu este interzisă, dar Direcţia Silvică spune că, din primele informaţii, acestea nu ar fi fost împuşcate de angajaţi ai ocolului, care nu au avut recent nici activitate de recoltare în zonă. Cazul este cercetat şi de poliţie, care a deschis un dosar penal pentru braconaj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cazul a fost semnalat de Asociaţia pentru Conservarea Diversităţii Biologice (ACDB) Focşani, după ce imaginile cu animalele împuşcate şi abandonate au fost făcute publice de un turist ajuns în zonă.

ACDB a cerut imediat anchete, mai ales că animalele au fost împuşcate într-o rezervaţie naturală, frecventată de turişti. Cum rezervaţia e în administrarea Ocolului Silvic Focşani, Direcţia Silvică a dispus verificări.

Primele date arată că animalele nu ar fi fost împuşcate de paznicii de vânătoare ai Ocolului. Aceştia au cotă de vânătoare pentru vulpi şi şacali, dar nu a fost nicio activitate recentă de vânătoare în rezervaţia naturală pentru cele două specii.

Cazul este cercetat şi de poliţiştii de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, care au deschis un dosar penal in rem pentru braconaj.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.