Poliţiştii din judeţul Argeş fac verificări după ce au fost sesizaţi de către directorul unei unităţi de învăţământ din oraşul Curtea de Argeş cu privire la faptul că mai mulţi elevi din clasele a cincea şi a şasea au mers la şcoală cu zgârieturi pe antebraţe, colegi ai acestora demontând o ascuţitoare şi provocându-şi, al rândul lor, răni similare. Anchetatorii nu au stabilit încă dacă tinerii au fost racolaţi în jocul ”Balena Albastră” sau este vorba despre un gest teribilist.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii argeşeni au deschis un dosar de cercetare şi fac verificări după ce directoarea Şcolii numărul 1 din oraşul Curtea de Argeş a anunţat că mai mulţi elevi au ajuns la şcoală cu zgârieturi superficiale pe antebraţe pe care, conform primelor informaţii, şi le-au provocat singuri. 

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că iniţial cinci eleve au mers la şcoală cu răni pe care şi le-au provocat acasă, iar după ce le-au arătat unor colegi, alţi patru băieţi au desfăcut o ascuţitoare şi, folosind lama acesteia, s-au zgâriat şi ei pe antebraţe.

Poliţiştii nu au stabilit deocamdată dacă este vorba despre un gest teribilist sau dacă cei nouă copii, care sunt din clasele a cincea şi a şasea, au fost racolaţi ori sunt interesaţi de jocul ”Balena Albastră”.

La începutul acestei săptămâni, un băiat în vârstă de 11 ani din judeţul Dâmboviţa a fost găsit spânzurat în podul casei părinţilor săi, primele verificări ale poliţiştilor arătând că acesta era interesat de jocul ”Balena Albastră” şi că le povestise mai multor colegi despre acest joc. 

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Ramona Dabija, a declarat, în 17 martie, pentru News.ro, că prieteniile din lumea virtuală pot fi fatale, de aceea trebuie atrasă atenţia părinţilor cu privire la jocurile video de pe internet şi la pericolul la care sunt expuşi copiii.

Un astfel de joc online este ”Balena Albastră”, lansat în Rusia şi din cauza căruia peste 130 de adolescenţi s-ar fi sinucis.

Cinci elevi de la o şcoală generală din municipiul Iaşi au ajuns la spital, în 17 martie, după ce au leşinat în timp ce jucau, într-o pauză, un joc ce presupunea să îşi ţină respiraţia.

Surse din rândul medicilor spuneau că elevii ar fi pus în practică o variantă a jocului ”Balena Albastră”, în timp ce surse din Poliţie, care a deschis o anchetă în acest caz, au afirmat că ar fi vorba doar despre o idee lansată de unul dintre copii. 

De asemenea, poliţiştii braşoveni fac o anchetă în cazul unui tânăr de 19 ani din Codlea care s-a sinucis în urmă cu trei săptămâni, pentru a stabili dacă gestul acestuia are vreo legătură cu jocul ”Balena albastră”. O anchetă este în derulare şi în cazul unei fete de 19 ani, internată la Centrul de plasament din Codlea, care a alertat autorităţile că a primit un cod de acces pe telefonul mobil pentru a intra în acest joc.

La începutul lunii martie, trei tineri din Chişinău au murit după ce s-au aruncat în gol. Doi dintre ei, în vârstă de 15 şi 16 ani, au sărit de pe o clădire cu 18 etaje, iar autorităţile ar fi găsit dovezi pe paginile lor de socializare că ar fi participat la jocul ”Balena Albastră”, potrivit Unimedia. Cel de-al treilea tânăr s-a aruncat de pe o clădire cu 14 etaje.

Jocul impune celor care îl practică să îndeplinească mai multe provocări, care pot ajunge până la a se arunca de pe acoperişuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.