Primarul Vergil Chiţac a afirmat că o furtună de o asemenea violenţă, cum a fost cea de sâmbătă seară şi din noaptea de sâmbătă spre duminică, nu a fost vreodată în Constanţa şi a afirmat că vântul puternic a pus la pământ copaci sănătoşi. El a anunţat că pomii de pe spaţiul verde vor fi îndepărtaţi în zilele următoare, prioritare fiind degajarea străzilor şi restabilirea electricităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Primăriei Constanţa au transmis, printr-un comunicat de presă, că duminică s-a întrunit Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, sub coordonarea primarului municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, iar reprezentanţii Primăriei, ai ISU Dobrogea, RAJA, ENEL, Luxten, Confort Urban, Polaris au stabilit împreună care sunt cele mai bune şi rapide măsuri ce trebuie luate pentru a restabili cât mai repede situaţia la Constanţa.

“O furtună de o asemenea violenţă nu cred că a fost vreodată în Constanţa. Am făcut un tur prin oraş, am evaluat daunele şi aş vrea să mulţumesc tuturor celor care intervenit în condiţii foarte vitrege. Facem orice pentru a restabili viaţa normală.

Au căzut copaci sănătoşi, dar şi copaci care, în aparenţă, par sănătoşi, dar sunt putrezi la interior. Vreau să înţeleagă toată lumea, în momentul în care tăiem copaci, nu o facem de plăcere, ci ca să evităm astfel de accidente.

Copacii de pe spaţiul verde vor fi degajaţi în zilele următoare. Prioritare sunt degajarea străzilor şi restabilirea electricităţii, dar vreau să îi asigur pe constănţeni că toate sesizările lor au ajuns la noi şi le vom soluţiona”, a declarat primarul Constanţei, Vergil Chiţac.

De asemenea, echipele Primăriei Constanţa, ale societăţilor de întreţinere a spaţiilor verzi şi ale ISU Dobrogea intervin în permanenţă până la rezolvarea tuturor sesizărilor.

“În urma fenemenelor meteorologice extreme de noaptea trecută, în municipiul Constanţa au căzut 92 de copaci, dintre care 12 peste autoturisme, foarte multe crengi au fost rupte de vântul puternic, mai multe panouri informative au fost luate de vânt, zeci de acoperişuri s-au desprins şi au căzut”, au mai transmis reprezentanţii Primăriei.

De asemenea, mai multe zone din oraş au fost inundate. Cantităţile de precipitaţii au depăşit în unele zone debitele de preluare ale sistemului de canalizare de la nivelul municipiului Constanţa. Cele mai multe sesizări au venit din zonele Piaţa Chiliei, Soveja – Delfinariu, Faleză Nord – Pescărie, intersecţia bulevardului Alexandru Lăpuşneanu cu strada Sucevei, dar şi de pe strada Baba Novac, bulevardul Ferdinand, bulevardul I.C. Brătianu.

Reprezentanţii Primăriei Constanţa au mai adăugat că în ceea ce priveşte furnizarea energiei electrice, au fost înregistrate deranjamente multiple, care sunt în curs de remediere, precum şi mai mulţi stâlpi înclinaţi ce vor fi remediaţi în funcţie de urgenţă. Iluminatul stradal nu a funcţionat în mai multe cartiere ale oraşului.

Noaptea trecută, au fost retrase autobuzele electrice in intervalul orar 24:00-04:00 şi au fost inlocuite cu autobuze ISUZU. Spre dimineaţă, autobuzele electrice au fost scoase, din nou, pe traseu

Municipiul Constanţa s-a aflat sâmbătă seara, dar şi în noaptea de sâmbătă spre duminică, sub avertizări cod roşu de ploi şi de vânt puternic, rafalele depăşind peste 100 de km/h.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.