Un bărbat de 48 de ani, din localitatea vasluiană Sauca, a murit din cauza caniculei în urma unei hipertermii, medicii găsindu-l cu o temperatură a corpului de 42,5 grade Celsius. Vasluianul a căzut inconştient din picioare în timp ce construia gardul unui vecin fără să-şi ia măsurile necesare pentru a se proteja de soare şi de temperaturile extreme.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Vaslui, bărbatul ar fi început să aibă halucinaţii în timp ce lucra, în condiţii caniculare, la construirea gardului unui vecin din Sauca, iar apoi s-a prăbuşit la pământ.

Rudele vasluianului de 48 de ani au sunat la numărul de urgenţă 112, după care l-au urcat pe bărbat într-o maşină şi au pornit spre spitalul din Vaslui. După câţiva kilometri parcurşi, s-au intersectat cu ambulanţa solicitată, moment în care bărbatul a intrat în stop cardio-respirator. În consecinţă, echipajul de pe autosanitară a cerut sprijinul colegilor de pe autospeciala de Terapie Intensivă Mobilă (TIM), care, de altfel, a şi fost trimisă la caz.

”Echipajul SMURD a fost solicitat în vederea preluării unui pacient de la un echipaj al Serviciului de Ambulanţă. Bărbatul, găsit în stop cardio-respirator sub manevre de resuscitare, a fost preluat de echipajul SMURD şi stabilizat în maşină, după reluarea activităţii cardiace. Transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Vaslui, pacientul a intrat din nou în stop cardio-respirator şi, după efectuarea manevrelor de resuscitare timp de 45 de minute, a fost declarat decesul”, a precizat medicul Alexandrina Ciubotari, din cadrul SMURD Vaslui.

La preluarea pacientului de la echipajul SAJ, mai afirmă sursa citată, bărbatul avea temperatura corpului de 42,5 grade Celsius, ceea ce i-a afectat vizibil şi starea neurologică.

Poliţiştii, sesizaţi în acest caz de către reprezentanţii spitalului, au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.