Un agent de la un post de poliţie comunal din judeţul Vaslui a primit, miercuri, de la conducerea Poliţiei Judeţene, într-un cadru festiv, în prezenţa prefectului judeţului,”distincţie de onoare, în semn de apreciere a profesionalismului şi devotamentului de care a dat dovadă”, după ce, în timpul său liber, a salvat un bărbat care voia să se spânzure.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conducerea Poliţiei Judeţene i-a acordat, miercuri, ”distincţia de onoare” şefului Postului de Poliţie Pochidia, Ştefan Partene, după ce, în urmă cu câteva zile, acesta a salvat de la moarte un bărbat de 42 de ani, care îşi pusese ştreangul de gât cu intenţia de a se sinucide.

Poliţistul a primit placheta într-un cadru festiv, la care au fost prezenţi mai mulţi colegi, precum şi prefectul judeţului, Isabel Bogdan.

Potrivit şefilor Poliţiei vasluiene, distincţia de onoare i-a fost acordată agentului Ştefan Partene ”în semn de apreciere a profesionalismului şi devotamentului de care a dat dovadă în activitatea desfăşurată, curajul manifestat, competenţa şi credinţa în valorile umane”.

”Este o onoare să-l avem printre noi pe acest poliţist şi ne dorim ca toţi colegii să-i urmeze exemplul şi să acţioneze şi de acum înainte în acelaşi mod. Nu-mi rămâne decât să-i mulţumesc pentru fapta sa”, a declarat, miercuri, şeful Poliţiei Judeţene Vaslui, Doru Gabriel Panţiru.

Declarat ”eroul zilei” de către IGPR în urmă cu trei zile, şeful de post din Pochidia a reuşit să salveze un bărbat de 42 de ani, din comună, care intenţiona să se sinucidă. Poliţia a fost alertată prin numărul de urgenţă 112 de către fiul bărbatului. Anunţat prin telefon de către colegi, agentul Ştefan Partene s-a dus imediat la locuinţa indicată, deşi se afla în timpul liber. Poliţistul l-a găsit pe bărbatul de 42 de ani cu ştreangul în jurul gâtului şi cu fiul său ţinându-l de picioare. În aceste condiţii, şeful Postului de Poliţie Pochidia a intervenit şi a reuşit să-i dea la timp sfoara din jurul gâtului înainte ca bărbatul să se sinucidă. Ulterior, agentul şi-a anunţat colegii de serviciu, care l-au transportat pe sinucigaş cu o maşină de poliţie la Spitalul de Urgenţă Bârlad, unde a fost internat la Secţia de Psihiatrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.