Traficul rutier pe drumul european E 581 a fost blocat, luni noapte, în dreptul localităţii vasluiene Valea Grecului, după ce o cisternă cu 17 tone de gaz lichefiat s-a răsturnat în şanţul de pe marginea şoselei. Mai multe echipaje de pompieri se află în zonă pentru a preveni producerea unei explozii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit prefectului judeţului Vaslui, cisterna s-a răsturnat în şanţul de pe marginea drumului E 581 după ce s-ar fi desprins într-o curbă de capul tractor, la aproximativ 10 kilometri de Vama Albiţa.

Gazul aflat în cisternă ar fi început să iasă afară, astfel încât s-a impus oprirea traficului pe respectivul sector de drum.

În consecinţă, circulaţia spre şi dinspre punctul de trecere a frontierei spre Republica Moldova este blocată până la rezolvarea situaţiei.

”În zonă au ajuns mai multe echipaje de pompieri care sunt pregătite să intervină. Se caută soluţii pentru a putea fi repusă cisterna pe roţi, însă trebuie foarte mare precauţie pentru a preveni producerea unei explozii, având în vedere că, din ceea ce mi s-a comunicat, gazul ar fi început să iasă afară”, a declarat, luni, pentru News.ro prefectul judeţului Vaslui, Isabel Bogdan.

Cisterna cu GPL fusese încărcată la o rafinărie din ţară şi se îndrepta spre Republica Moldova. Şoferul capului tractor nu a fost rănit în urma accidentului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.