Drumul principal de acces în localitatea vasluiană Odaia Bursucani, în care sunt peste 300 de gospodării, este în pericol de prăbuşire din cauza surpării malului ravenei din centrul satului, care se află la câţiva metri şi de zece locuinţe. Traficul pe respectivul drum pentru maşinile mari, inclusiv pentru autospecialele de pompieri şi ambulanţă, a fost restricţionat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O mare parte din localitatea Odaia Bursucani, comuna Griviţa, riscă să rămână izolată din cauza problemelor grave apărute în ultima perioadă la drumul principal de acces în sat.

Topirea bruscă a zăpezii şi precipitaţiile abundente din această primăvară au făcut ca artera care traversează localitatea să se îngusteze puţin câte puţin astfel încât accesul maşinilor mari, inclusiv al autospecialelor de pompieri şi ambulanţă, să fie restricţionat. Practic, drumul, aflat pe marginea ravenei din centrul satului, a început să se surpe pe o lungime de 250 de metri, fiind puse în pericol inclusiv zece locuinţe situate la câţiva metri de râpa adâncă de peste 11 metri. Deja o parte din gardurile gospodăriilor au dispărut odată cu lărgirea ravenei, care înaintează spre gospodăriile oamenilor.   

Autorităţile locale susţin că problemele cu râpa lată de peste 60 de metri din centrul localităţii Odaia Bursucani sunt de mai mulţi ani, însă în această primăvară s-au agravat. În consecinţă, primarul de Griviţa a înaintat memorii către Guvern şi a solicitat sprijin financiar pentru efectuarea unor lucrări de stabilizare a malului pe care trece drumul din sat.

”În ultima şedinţă de guvern, am primit un ajutor financiar de 700.000 de lei, bani destinaţi în special pentru drumul din Odaia Bursucani. Acum, va trebui să facem studii topo, să întocmit un proiect şi apoi să scoatem lucrarea la licitaţie. Noi sperăm ca în acest an să realizăm stabilizarea versantului şi să faceM regularizarea apelor ce se adună de pe versanţi în ravenă, prin şanţuri betonate. Până atunci, familiile care locuiesc în acele case aflate pe marginea râpei trăiesc cu teamă”, a declarat, vineri, pentru News.ro primarul comunei Griviţa, Alina Munteanu.

Edilul din Griviţa susţine că viceprimarul comunei era să se prăbuşească cu buldoexcavatorul primăriei în râpă atunci când, odată cu topirea bruscă a zăpezii, efectua lucrări de amenajare pe drumul din Odaia Bursucani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.