Realimentarea cu energie electrică a tuturor localităţilor din judeţul Vaslui afectate de furtuna de zăpadă se va face până în 5 mai, au anunţat, duminică, oficialii Ministerului Energiei. Multe dintre reţelele distruse de intemperii vor fi improvizate, fiind folosiţi stâlpi din lemn sau cabluri întinse direct pe pământ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Toţi consumatorii casnici din judeţul Vaslui afectaţi de întreruperea curentului în cursul zilelor de joi şi vineri vor fi realimentaţi la reţele de energiei electrică în următoarele două săptămâni. Acesta este garanţia pe care au dat-o reprezentanţii Delgaz Grid conducerii Ministerului Energiei, în urma întâlnirii pe care au avut-o în cursul zilei de duminică.

”În ultimele zile, am văzut, împreună cu autorităţile vasluiene şi reprezentanţii Delgaz Grid dimensiunea dezastrului, ceva cu ce nu s-a mai confruntat demult România şi mai ales judeţul Vaslui. Distribuitorul de energiei electrică a constatat că este depăşit numeric, ca număr de salariaţi şi organizatoric, în ceea ce priveşte rezolvarea problemelor. De aceea, s-a apelat la angajaţi ai companiei şi din alte judeţe. Astăzi (n.r .- duminică) au putut spune că în zece zile vor fi remediate probleme din reţeaua de medie tensiune, iar până pe 5 mai să nu mai avem consumatori nealimentaţi în judeţul Vaslui. Cel mai important în toată această perioadă este asigurarea bazei materiale şi cele umane”, a declarat, duminică, secretarul de stat în cadrul Ministerului Energiei, Andrei Maioreanu.

Oficialul Ministerului Energiei susţine că le-a atras atenţia celor de la Delgaz Grid că s-a ajuns în această situaţie din cauza investiţiilor insuficiente în mentenanţa reţelelor.

”Nu ascund faptul că le-am atras atenţia celor de la Delgaz, chiar dacă statul român este acţionar minoritar în cadrul companiei, că au acordat prea puţină atenţie programelor de mentenanţă. Multe dintre situaţiile cu care ne-am confruntat în zilele din urmă ar fi putut fi preîntâmpinate dacă sumele acordate pentru operaţiile de întreţinere şi reparaţii a reţelelor ar fi fost mult mai mari”, a mai precizat Andrei Maioreanu.

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Energiei nu a precizat ce se va întâmpla dacă Delgaz Grid nu va respecta termenele stabilite pentru realimentarea cu energie electrică a tuturor localităţilor.

Duminică, în Vaslui, existau 43 de localităţi fără curent, din zona de sud şi est a judeţului. În plus, peste 380 de stâlpi din reţeaua de distribuţie a energie electrice erau rupţi, aceştia urmând a fi înlocuiţi într-o perioadă mai îndelungată de timp. Până atunci, se vor apela la improvizaţii, cum ar fi folosirea de stâlpi din lemn şi chiar întinderea cablurilor direct pe pământ. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.