Un poliţist de frontieră din oraşul vasluian Murgeni a fost arestat preventiv, luni, pentru distrugere prin incendiere, după ce, în vara anului trecut, a dat foc unui lan de 25 de hectare de cereale, paguba depăşind 180.000 de lei. Conducerea Poliţiei de Frontieră a dispus suspendarea din funcţie a agentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătoria Bârlad a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele poliţistului de frontieră Marius Aurelian Profiri, cercetat de poliţiştii de investigaţii criminale pentru distrugere prin incendiere. Agentul, de la Poliţia de Frontieră Vaslui, este acuzat că, împreună cu un alt tânăr de 38 de ani, ar fi dat foc intenţionat, în vara anului trecut, la un lan de 25 de hectare de cereale din zona oraşului Murgeni. Valoarea prejudiciului creat în urma incendiului se ridică la 180.000 de lei.

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi iniţial de către poliţişti, în urma unor descinderi făcute la locuinţele acestora. Ulterior, agentul Marius Aurelian Profiri a primit mandat de arestare preventivă, în timp ce bărbatul de 38 de ani va fi cercetat în libertate. Poliţistul de frontieră a fost suspendat din funcţie.

”În conformitate cu Legea 360/2002 privind Statutul Poliţistului, agentul arestat preventiv se suspendă din funcţie. Poliţistul de frontieră în cauză nu beneficiază de nici un drept prevăzut de legea menţionată pe perioada suspendării, cum ar fi salariu, normă de hrană sau indemnizaţie de conceediu”, a declarat, luni, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Vaslui, Irina Mirică.

Agentul Marius Aurelian Profiri, angajat la Poliţia de Frontieră Vaslui din anul 2000, era pus de luna trecută la dispoziţia şefului Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, după ce a fost trimis în judecată într-un alt dosar pentru braconaj şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.