Cele 33 de persoane evacuate din locuinţe în două localităţi din judeţul Vaslui, în cursul serii şi al nopţii de sâmbătă, şi cazate temporar la rude şi într-un cămin cultural au putut reveni, duminică, în casele afectate de inundaţii. Autorităţile intervin în continuare pentru evacuarea apei din gospodării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nicio persoană din Vaslui nu mai este sinistrată, duminică la prânz, în urma inundaţiilor care au afectat în special zona de nord-vest a judeţului, la graniţa cu Bacău, unde cantităţile de precipitaţii căzute au depăşit 90 de litri/metru pătrat în mai puţin de trei ore. Astfel, toate cele 33 de persoane, inclusiv copii, care s-au văzut nevoite să părăsească locuinţele în cursul serii şi al nopţii de sâmbătă au putut reveni în case, chiar dacă acestea au fost afectate de inundaţii. În localitatea Doagele, au existat 19 persoane evacuate, 15 fiind cazate temporar în căminul cultural din localitate, iar patru s-au refugiat la vecini.

Viitura a afectat în total zece case şi 38 de curţi, iar o porţiune de aproximativ 500 de metri de drum judeţean a fost inundat pe parcursul întregii nopţi.

În satul Stejaru, aflat pe acelaşi râu Lipova care s-a revărsat din cauza precipitaţiilor abundente, 14 persoane şi-au abandonat temporar locuinţele şi s-au cazat la rude. În această localitate, au fost inundate patru case şi două curţi.

”Acum, după retragerea apelor, vom putea face o evaluare la faţa locului cu privire la câte locuinţe au fost afectate efectiv. Echipajele de pompieri intervin în continuare pentru evacuarea apei din gospodării, accesul echipajelor cu motopompe în zonele afectate fiind foarte dificil din cauza mâlului care a rămas în urma viiturii. Important este că oamenii au putut reveni în locuinţe astfel încât nu putem vorbi de persoane sinistrate”, a declarat, duminică, pentru News.ro prefectul judeţului Vaslui, Isabel Bogdan.

Tot în urma ploilor torenţiale din cursul serii şi a nopţii de sâmbătă, au mai fost inundate patru case şi patru curţi din localitatea Valea Mare, suburbie a oraşului Negreşti, precum şi şase locuinţe, un dispensar şi o farmacie din localitatea Rebricea. Şi aici, un copil şi bunica sa au fost evacuaţi temporar din casă până la scoaterea apei, ulterior putând reveni în locuinţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.