Muncitorul scos în stare critică dintr-un puţ în care un mal de pământ s-a surpat peste el la o adâncime de aproximativ 12 metri a fost declarat mort, după mai bine de o oră de manevre de resuscitate. Inspectoratul Teritorial de Muncă a deschis o anchetă în acest caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Angajaţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui au declarat decesul în cazul tânărului peste care s-a surpat un mal de pământ în timp ce efectua lucrări în interior.

Muncitorul de 25 de ani a murit la mai bine de o oră în care echipajele medicale au făcut manevre de resuscitare, după ce bărbatul a fost scos în stop cardio-respirator din fântâna de aproximativ 12 metri.

”Din păcate, manevrele de resuscitare au fost fără rezultat pozitiv. În consecinţă, echipajul medical a declarat oficial decesul”, a precizat, vineri, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui, medicul Dan Ungureanu.

Sesizaţi de către Poliţie, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui au declanşat o anchetă în acest caz pentru a stabili dacă bărbatul era angajat cu forme legale.

Tânărul de 25 de ani se afla la o adâncime de aproximativ 12 metri când, la un moment dat, un mal s-a surpat şi l-a acoperit cu pământ, rămânând însă cu capul afară. Colegii bărbatului au solicitat imediat intervenţia echipelor de salvare de la ISU pentru a-l scoate afară pe muncitorul care executa lucrări în respectivul puţ.

”În momentul în care pompierii au ajuns la locul indicat, victima era conştientă şi comunica cu echipa de salvare. După aproximativ 25 de minute s-a reuşit scoaterea tânărului la suprafaţă, însă acesta se afla în stop cardio-respirator, fiind efectuate manevrele de resuscitare. Din păcate, chiar dacă bărbatul a rămas cu capul afară, nu a mai putut respira din cauza cantităţii mari de pământ care i-au apăsat pe cutia toracică”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Marişcu.

La solicitarea echipajului medical de la Ambulanţă, un elicopter SMURD a aterizat în zona unde a avut loc incidentul pentru a-l prelua pe tânărul de 25 de ani dacă s-ar fi reuşit repornirea activităţii cardiace a acestuia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.