Cinci grupări infracţionale organizate, specializate în contrabanda cu ţigări, au fost destructurate de către poliţişti şi procurori, în urma a 35 de percheziţii făcute duminică, dintre care una la sediul Poliţiei de Frontieră Fălciu, din judeţul Vaslui, în condiţiile în care între suspecţi este şi un lucrător al Poliţiei de Frontieră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a informat că, duminică, Biroul Teritorial Vaslui al DIICOT şi lucrători din cadrul Biroului de .ombatere a Crimei Organizate Iaşi şi Bacău, DGA şi SCCO Vaslui cu sprijinul Poliţiei Municipale Bârlad, au făcut 35 de percheziţii, dintre care una la sediul unei instituţii publice, din judeţul Vaslui, în scopul destructurării a cinci grupări infracţionale organizate, specializate în contrabanda cu ţigări.

Potrivit unor surse judciare, una dintre percheziţii a fost făcută la sediul Poliţiei de Frontieră Fălciu, din judeţul Vaslui.

Potrivit DIICOT, există suspiciunea că, în perioada 2015 - 2017, în zona Pieţei Sfântul Ilie, din Bârlad, au acţionat mai multe grupuri infracţionale organizate, având ca scop desfăşurarea, în mod constant, de activităţi de primire, deţinere, transportare şi, ulterior, de vânzare de ţigări aduse din Republica Moldova, cunoscând că acestea provin din contrabandă. Procurorii spun că aceste grupări erau structurate pe mai multe paliere, respectiv depozitare, transport, distribuţie, comercializare şi sprijin.

Totodată, există indicii că ţigările provenite din Republica Moldova erau introduse în ţară prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal, acest lucru fiind înlesnit şi de către un lucrător al Poliţiei de frontieră.

În urma percheziţiilor făcute, au fost găsite şi ridicate aproximativ jumătate de milion de ţigarete provenite din contrabandă, 110.000 lei, 8.700 euro, 1.450 de lei moldoveneşti, un detector antispionaj cu rolul de detectare a microfoanelor ascunse, 3.200 de cutii materiale pirotehnice deţinute fără drept şi 10 autoturisme în vederea aplicării sechestrului, afirmă DIICOT.

Totodată procurorii din cadrul Biroului Teritorial Vaslui au emis 50 de mandate de aducere, care au fost puse în executare, persoanele în cauză fiind duse pentru audieri la sediul Biroului Teritorial Vaslui din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţie Operaţiuni Speciale a Inspectoratului General al Poliţiei Române. 

Acţiunea a fost derulată cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui şi al Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.