O explozie la staţia de oxigen a Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a avut loc, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, după ce conducta instalaţiei de încărcare a buteliilor a cedat. Şoferul unei autosanitare care a intrat în acel moment în staţie a fost rănit, fiind transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului din Vaslui cu arsuri la o mână.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un angajat al Serviciului Ambulanţă Judeţean Vaslui a fost rănit în în urma unei explozii în staţia de oxigen a unităţii. Incidentul a avut loc în momentul în care ambulanţierul a intrat în încăperea în care se află staţia de încărcare a buteliilor cu oxigen folosite pentru pacienţi în autosanitare de către personalul medical.

În urma exploziei, angajatul a suferit o arsură la o mână, fiind transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului din Vaslui.

”Din primele verificări, s-a constatat că a apărut o fisură pe conducta de alimentare din butelia principală. Practic, a cedat acea ţeavă la o cuplă, fără a se şti însă cauza. Important este că persoana rănită nu are leziuni grave, iar pagubele materiale sunt nesemnificative”, a declarat, miercuri, pentru News.ro directorul SAJ Vaslui, Mihaela Corduneanu.

Explozia de la Serviciul de Ambulanţă Vaslui s-a petrecut la o zi după ce firma de mentenanţă făcuse revizia la instalaţia de oxigen. În ceea ce priveşte asigurarea oxigenului pentru ambulanţe, conducerea SAJ Vaslui susţine că, până la remedierea problemei apărută la staţia proprie de încărcare, se va apela, dacă va fi cazul, la o firmă privată din Iaşi.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.