Poliţia a deschis un dosar penal in rem pentru profanare de cadavre în cazul femeii din judeţul Vaslui care şi-a aruncat copilul în foc după ce l-a născut. De asemenea, Direcţia pentru Protecţia Copilului a început, miercuri, propria anchetă pentru a stabili măsurile de protecţie ce se impun pentru două fetiţe, de patru şi şase ani, ale femeii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cazul tinerei de 35 de ani, din localitatea vasluiană Oţeleni, care şi-a aruncat copilul în focul din sobă după ce l-a născut, a ajuns în atenţia autorităţilor pentru protecţia copilului, având în vedere că femeia are trei fete, de patru, şase şi 17 ani, pentru care trebuie stabilită o măsură de protecţie. 

Deocamdată, fetiţele de patru şi şase ani se află în îngrijirea bunicii materne, în condiţiile în care mama lor este internată în spital din cauza complicaţiilor pe care le-a suferit după ce a născut acasă, fără a beneficia de îngrijiri medicale timp de aproape o săptămână.

În ceea ce o priveşte pe cea mai mare dintre fete, acesta este elevă la un liceu din Bârlad şi este cazată în internatul unităţii de învăţământ.

”În urma anchetei, se va stabili dacă se impune sau nu separarea minorilor de familie. Însă, până când nu va fi finalizată ancheta de către Poliţie, nu ne putem pronunţa. Oricum, ca în toate cazurile de acest fel, se va lua acea măsură de protecţie în interesul superior al copiilor”, a declarat, miercuri, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui, Irina Cîmpeanu.

În ceea ce priveşte ancheta desfăşurată de către poliţişti, criminaliştii au ridicat probe din locuinţa femeii de 35 de ani pentru a putea stabili, împreună cu medicii legişti, dacă bebeluşul pe care l-a aruncat în foc a venit pe lume viu. Totodată, poliţiştii au început urmărirea penală in rem pentru profanare de cadavre

Cazul a ajuns în atenţia Poliţiei la sesizarea medicilor Spitalului Municipal Huşi, acolo unde femeia din Oţeleni a ajuns în stare gravă cu ambulanţa, pe 6 martie, din cauza complicaţiilor suferite în urma naşterii neasistate. Tânăra le-a spus medicilor că ar fi suferit un avort spontan acasă, pe 1 martie, şi a aruncat copilul în foc pentru că s-a născut mort. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.