Doi bărbaţi de 48 şi 67 de ani, din municipiul Vaslui, au fost reţinuţi de poliţiştii de investigaţii criminale pentru proxenetism, după ce ar fi exploatat sexual două fete de 15 şi 17 ani, provenite din familii dezorganizate. Bărbaţii au încercat să corupă alte patru minore pentru a le determina să practice prostituţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Vaslui au reţinut doi bărbaţi acuzaţi de proxenetism pe motiv că ar fi racolat două fete de 15 şi 17 ani pe care, ulterior, le-ar fi determinat să practice prostituţia. Cei doi vasluieni ar fi profitat de vulnerabilitatea minorelor, susţin anchetatorii, în condiţiile în care erau neşcolarizate şi proveneau din familii dezorganizate şi cu situaţii materiale precare.

De altfel, bărbaţii acuzaţi de proxenetism au încercat să determine, prin aceleaşi metode, alte patru fete să practice prostituţia, însă au fost refuzaţi.

”Cei doi bărbaţi puneau la dispoziţia viitorilor clienţi numerele de telefon ale minorelor, iar în urma discuţiilor purtate, se stabileau locaţiile unde urmau să întreţină raporturi sexuale. Acestea se consumau, de comun acord, în diverse locaţii, cum ar fi locuinţe ale clienţilor, camere de hotel sau autoturisme. Sumele percepute nu erau unele fixe, fiind negociate în funcţie de posibilităţile materiale ale clienţilor”, a declarat, miercuri, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Alina Tonica.

În baza probelor administrate, poliţiştii i-au reţinut pe cei doi vasluieni pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi la Parchet, respectiv Judecătoria Vaslui, cu propunerea de arestare preventivă pentru proxenetism.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.