Drumul naţional DN 2F Vaslui - Bacău este închis circulaţiei, duminică, după ce o viitură a rupt un pod provizoriu din beton la limita dintre judeţe. Mai multe echipaje de poliţişti se află în zonă pentru a dirija traficul, conducătorii auto care circulă între cele două municipii reşedinţă fiind întorşi din drum.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O viitură puternică pe râul Tutova, care e depăşit cota de pericol ]n dreptul comunei băcăuane Plopana, a rupt podul provizoriu din beton de la limita dintre judeţele Vaslui şi Bacău, de pe drumul naţional DN 2F. În aceste condiţii, traficul rutier pe sectorul dintre localităţile Străminoasa (Bacău) şi Vladia (Vaslui) a fost închis circulaţiei duminică, iar mai multe echipe de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere lucrează pentru refacerea podului.

”Practic, două din cele patru casete din beton de 3x3 metri au fost date peste cap de vârful de viitură, iar drumul s-a prăbuşit în jurul acestora. Podul provizoriu a fost subdimensionat şi nu a putut să preia cantitatea mare de precipitaţii, în condiţiile în care în amonte a plouat peste 90 de litri pe metru pătrat într-un timp relativ scurt”, a declarat, duminică, pentru News.ro directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor Vaslui, Gheorghe Chelsoi.

Mai multe echipaje de poliţişti se află în zonă de o parte şi cealaltă a podului distrus de viitură, pentru a dirija traficul rutier. Conducătorii auto care circulă între municipiile Vaslui şi Bacău sunt întorşi din drum pe raza comunelor Dragomireşti şi Plopana.

Reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere speră ca, până la finalul zilei de duminică, podul să fie refăcut astfel încât să poată fi reluat traficul rutier între judeţele Vaslui şi Bacău.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.